Online Diary cikNaz: Hantu Kak Limah Balik Rumah * lawak mengarut yang sangat-sangat best dan tak hingat donia !

Tuesday, February 1, 2011

Hantu Kak Limah Balik Rumah * lawak mengarut yang sangat-sangat best dan tak hingat donia !






Act , aku dah tengok dah movie ni bersama siapa lagi , Fahmi la . hehehe .
serius , lawak giler babeng la .
citer paling mengarut dan lawak penah aku tengok abad ni .
dah lame seingat aku , aku tengok .
eleyh , pakwe aku cakap tak lawak konon , padahal die ketawa lagi hebat dari aku . hahahahahah !
cite yang sangat simple dan kesinambungan dari movie zomba ehh , aku dah terikut awie plak errrk zombie kampung pisang . okay *
kalau rase-rase mcm sedih ke atau tengah stress , try tengok movie ni .
aku gerenti la ketawa sampai pecah perot sebab kelakar gile-gile ! hahahahahaha.

Pengarah : Mamat Khalid
Penulis & Lakon Layar : Mamat Khalid
Penerbit : Gayatri Su-Lin
Cerita Asal : Mamat Khalid
Pengarah Fotografi : Helmi Yusof
Pengarah Seni : Nazrul Asraff
Penyunting : Zappa Khalid
Syarikat Penerbit : Tayangan Unggul Sdn. Bhd.
Bahasa : Bahasa Melayu
kategori : Filem Cereka
Genre : Fiksyen, Komedi, Seram, Misteri
Klasifikasi : U – Untuk tontonan umum
Tarikh Tayangan : 09 Disember 2010Durasi : 100 min
Audio : Stereo
Format : 35mm



Pelakon dan Watak :
Awie sebagai Hussein
Man Kadir sebagai Pak Jabit
Zami Ismail sebagai Pak Abu
Johan Raja Lawak sebagai Abi Hurairah
Ummi Nazeera sebagai Cik Nin (Pelakon Utama)
Pekin sebagai Musalman
Shoffi Jikan sebagai Wak Joko
Avaa Vanja sebagai Ayu
Nadia Mustafar sebagai Nadia Mustafar
Trailer Hantu Kak Limah Balik Rumah

*aku malas nak citer sinopsis movie ni so just cekidaut je la pic dari movie ni kayh :)


hahahahaha ! tengok gambar-gambar ni pon nak tergelak aku dibuatnya.



SO , SELAMAT MENONTON :)




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda kalau sudi yea :)

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen