Online Diary cikNaz

Thursday, January 24, 2013

Something new.


Banyak benda jadi kat diri aku masa sekarang. orang kata semua ni pengalaman. aku sebenarnya tak ada masa nak taip semua ni dalam blog tapi entah kenapa mcm tetiba ada mood nak taip jap. masa taip ni aku tak tahu sampai mana aku nak cerita. just ikot mood jari n kepala hotak je. hehe :)

And now, i got a new job and everything in my life 89% changed. tempat baru yg bole dikatakan mencabar. mula2 aku demam. bayangkan first day keje aku demam n sakit kepala. nasib baik masa tu tak ada kerja lagi. kiranya, aku tabah giler waktu ni. masa tu aku sewa rumah dok sorang2. balik kerja aku nangis sbb rasa sedih sangat2. ingat family je :( dah la sakit. balik2 rumah je sunyi. :( seram pun ada gak. dann aku buat keputusan drastik cakap dengan mak yg aku nak pindah rumah. nasib baik gak, kak zue kawan aku yg satu tmpat kerja ngan aku bagi no. tel rumah sewa baru. masa deal2 dengan org tu, dan esokkk aku pindah gak. hahahaha. mak n abah dtg masa tu tolong aku dan bawak motor aku pegi pasir gudang. sangat drastik. 

Boleh dikatakan aku selalu nangis gak waktu tu. housemate aku kak Dura tersangat baikkk. seriously, aku sekejap je ngam dengan dia. tunang dia, Abg Qemi selalu bawak kak dura n aku jalan2 masa cuti. tak ada lah aku terperuk dlm rumah ni.hehehe. adehhh maleh plak den nak taip lagi. hahahaha

Sekarang, aku dah ok sket. kerja mula melambak. pening pon ada tapi aku kena kuat. mana boleh lembik. aku dah janji kan. prinsip aku, mana ada dalam dunia ni kerja yg senang. semua kerja ada cabarannya waima pengutip sampah sekalipun. :) n go go chaiyokkk Naz!! U CAN DO IT !! aminnn.

*mak.. abah... doakan akak tau.

Wishlist :
  • bagi mak abah duit setiap bulan.
  • lesen kereta
  • KERETA buat teduh panas hujan.
  • kumpul DUIT kahwin dengan Fahmi. hikhik AMINNNN :D



*duit hasil kerja dan usaha kita lagi berbaloi dan puas hati sebab kita tak mengharapkan orang lain kan :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, December 23, 2012

miss u.


Rinduuuu sangat-sangat.

RINDUUUUUU..

RINDUUUUU...

RINDUUUUUUUUU....

RINDUUUUUUUU....

RINDUUUUUUUU....

how much i love him, like a thousands of star at the sky.

like a punggok rindukan si bulan.

no..

like a si bulan rindukan si punggok..

HOW MUCH I LOVE HIM AS MUCH I MISS HIM IN MY LIFE.

uhukk...uhukkk

rindu ini my future hubby, aminnnnnn <3



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, December 3, 2012

can you give me some happiness?


Banyak benda ada dalam kepala hotak aku sekarang.

seriously, life aku macam sooooooo bohsan dan hari-hari stress !

no happy moment. nothing at all.

i need happy moment.

I WANT VACATION.

I WANT TO BE MARRIED. *ahakssss.


I NEED MY HAPPINESS.

I WANT 'YOU'

I WANT ALL THAT I NEVER HAVE IN MY LIFE.

I want enjoy my life as long as i can.
i want some MEMORIES no matter good or bad.



"When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one that has opened for us."





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, November 27, 2012

365 days, 12 month



* Secara jujurnya, aku bosan. bosan bila kerja aku kena mengadap bos yang meng'tension'kan aku. semua tak kena. aku tak tahu nak cakap kat siapa lagi tapi yang penting aku bosan. lagi-lagi ada officemate yang urghhhhhh !! Allah je yang tahu. seriously, aku dah BOSAN.


* berat aku 51kg wehhhhh. gemuk sangat gemuk. tapi bila aku cakap berat aku kat orang, dorang tak percaya. dorang kata aku berat tulang. kecik katanya. meh cakap kecik tang mana tu?


* aku dalam proses mendiet. tapi aku rasa aku tak diet sbb aku mencekik gak tapi yang paling pasti, aku sekarang memang kurang makan. aku dah mindset yang aku tak akan makan nasik lebih setengah senduk. kalau terlebih memang rasa menyesal yang teramat. ni pon SERIOUSLY.


* apakehalnya jiran aku nak carik gaduh dengan family aku. pasal hal kecik je kot. mak aku ada cakap satu ayat yang memang aku tak pernah dengar sebelum ni dari mulut mak aku sendiri dan aku.. sangat tak percaya yang mak aku akan cakap mcm tu. geram mungkin. family aku tak kacau langsung family dia tiba-tiba mahu membuat onar pula. cemburu barangkali bak kata emak. 


* kau sakit hati tak bila, hari-hari kau mengadap manusia-manusia yang sangat kerek. sampaikan aku langsung malas nak cakap dengan manusia-manusia ni. maka, tercetuslah mimik muka masam dan kelat aku pada mereka. itu memang habit aku.
 

* aku sampai sekarang tak tahu, aku bestnya twitter. sekadar update status or komen-komen or re-tweet balik. life orang zaman millenium sangat membosankan. entah zaman millenium akan datang mungkin guna TELEPATI. atau adakah dunia ini masih wujud. wallahualam.

aku malas nak taip lagi. banyak sungguh sebenarnya. 365 hari itu bersamaan 12 bulan. tak terkira banyaknya. sampai satu masa aku malas. malas nak fikir.

k bai.





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, November 22, 2012

KHC




whatever can i say? 
i love his personality.
which can be turned so funny and so serious.

ohhh i really like you KIM HEECHUL !

<3




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, November 6, 2012

slim.


jeles.

tengok perempuan badan slim sekeping perut leper.

semua baju terletak elok je tanpa ada lemak terbonjol.



jeles.

seluar jeans senang nak padan.

tanpa tersepit dicelah pinggang.


jeles.
cemburu.
sangat.

apakan daya,


satu je..

sejeles aku,
aku bersyukur.

tolong,
tolong terima diri ini seadanya.






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, October 27, 2012

chenta

Kelam...
Terang....
Ku nampak bayang cahaya dari kejauhan...
Aku kira itu kamu...
Kamu yang kutunggu selama ini...
Datang menggapai tangan aku menuju cahaya itu...
Ya! cahaya itu cahaya kita..
Bak kata romantis hatiku, cahaya CINTA kita...
dan...
Kau datang dari kejauhan dari cahaya yang menyilaukan mata aku, mata hatiku...
kau hulurkan sesuatu padaku lalu kau rapatkan kembali jari jemari halusku..
Kau bisikan padaku satu kata yang kufahami lalu kau tatap mataku dalam-dalam...
lalu kau selam dalam-dalam dalam kelam...
kelam yang membahagiakan dan ya! datang cahaya itu lagi...
aku bahagia...
lalu kau hilang dalam diam, dalam senyuman yang menguntumkan debaran hati ku dalam-dalam...
kau yang bernama ENGKAU...
ENGKAU selepas 5 orang yang tersayang dalam hidupku...
siapa lagi bukan ENGKAU. ya! aku kata ENGKAU sayang...
Aku buka kembali genggaman jemari ku ini...
lantas aku senyum bahagia...
ya! BAHAGIA. :')
:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen