Online Diary cikNaz: teman hidup.

Thursday, June 16, 2011

teman hidup.

Betullah macam orang kata, cinta itu buta. kita nampak yang kurang daripada kenyataan yang sebenarnya.
kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai.
sebenarnya peribahasa ni macam menggambarkan putus asa dan tak berani mencuba. 
yupp, betul kata orang juga, kita hanya merancang, Allah s.w.t yang menentukan :)
tapi tak salah kita mencuba bukan ? :) berusaha sedaya upaya demi mengecap kebahagian sendiri.
seriously, aku takut jugak bila ramai orang kata yang awal-awal bercinta semuanya indah-indah belaka.
bila dah lama-lama semuanya pudar dan jadi dah tak best :'( janganlah macam ni. 
aku selalu kata macam tu dengan fahmi tapi dia kata insyaallah kita akan berusaha sayang untuk bahagia sampai bila-bila. rasa terharu sangat bila dia kata macam tu. :')
insyaallah aku akan berusaha untuk hadapi rintangan lepas ni. tak mudahkan? macam-macam orang aku jumpa lepas ni. macam-macam benda aku kena hadapi lepas ni. siapa tahu kan? alah bisa, tegal biasa :)
insyaallah......




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 comments:

  1. kan bgos if my girl like you
    but she so weak to think about future and afraid about it,

    ReplyDelete
  2. thanks anon :) cuba yakinkan dia yang dgn bersungguh2 ok.

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda kalau sudi yea :)

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen