Online Diary cikNaz: Nak menutup mata pun aku tak sanggup

Monday, September 12, 2011

Nak menutup mata pun aku tak sanggup

Seriously, aku rasa macam tak semangat untuk hidup. aku tahu mungkin macam tak boleh aku cakap macam tu sebab life must go on kann. apa salah aku sebenarnya? kenapa perlu aku hadapi hal macam ni. semua orang nak salahkan aku sedangkan semua tak tahu apa yang aku rasa sekarang ni. aku senyum, ketawa tu semua fake semata, sebab aku tak nak orang lain tahu keadaan aku. aku rasa nak menjerit sekuat hati aku je. ramai cakap sabar Naz, sabar Naz but it didn't happen to me. macam useless je sebab ni diri aku and keadaan aku sekarang. nobody can't help me.


Setiap hari aku berdoa supaya masa dicepatkan sebab aku dah tak tahan nak tanggung semua ni. and yess, aku jeles ngan semua orang. kenapa dorang dapat kawan-kawan yang caring dengan diri dorang sedangkan aku ? aku cuma berusaha pujuk diri aku supaya sila bersabar sebab orang tak kan faham walaupun berbuih aku terangkan. semua akan tuding jari kat aku. kenapa kau perlu menyisih Naz? kau mana faham sebab kau tak kena macam apa yang aku kena. aku try carik kawan-kawan lain yang boleh buat aku mengadu. tapi...tahukah anda bahawa saya memang dah benci dengan semua ni. aku dah tak sanggup. TAK SANGGUP! dah lama aku peram perasaan ni. kau mana tahu. kau tahu nak cakap aku itu ini. kau tahu tak apa yang aku rasa. kau tahu tak ?? masa taip ni pun aku dah meleleh-leleh air mata. apa salah aku ? aku sayang semua tapi perlu ke Allah uji aku macam ni ? maybe Dia nak bagi pengajaran untuk aku supaya aku tabah dan jangan terlalu percaya dengan sesiapa even orang yang kau rapat. supaya aku jadi matang untuk menilai seseorang dari awalnya. aku cuba untuk jadi seseorang yang tak terlalu sensitif dan cepat terasa. you know what ? seksa tahu tak ? sampai aku dituduh macam-macam. tak tertanggung rasa ni. setiap hari aku bukak FB. aku happy bila tengok kawan-kawan lain bahagia, tak ada masalah dengan hidup dorg sedangkan aku ? aku cuba jadi seorang yang positif but i can't.


Aku betul-betul mintak maaf sebab aku tak boleh tengok muka kau. aku sendiri tak tahu kenapa. timbul mcam perasaan annoying yang teramat sangat susah nak cakap. aku rasa muak. muak sangat. astaghfirullahalazim. aku tak mampu lagi menanggung semua ni. tolong tikam aku. tolong buat aku jadi manusia yang tak ada perasaan. aku rela jadi buta. Ya Allah, ampunkan aku ya Allah. aku lemah sekarang menghadapi ujian Kau ni. tolong kuatkan semangat hamba-Mu ini Ya Allah. sesungguhnya, aku sangat lemah menghadapi situasi begini Ya Allah. bantulah aku. aku lemah sekarang. astaghfirullahalazim.



Submitted By: UnexpectedlyInsane



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

4 comments:

  1. nape ni naz ??? are you oke ???

    ReplyDelete
  2. tah la piqa. perasaan ni mcm taleh kawal dah sekarang :(

    ReplyDelete
  3. got prob ea? sabar taw . jgn pk kan selalu, nanti tension . selalu buat benda yang menggembirakan oke :)

    ReplyDelete

Tinggalkan komen anda kalau sudi yea :)

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen