Online Diary cikNaz: Anak PEREMPUAN TUNGGAL

Monday, May 21, 2012

Anak PEREMPUAN TUNGGAL


Hyeeee, whatcha duin??
ecehhhh, ter'omputeh' plak eden ni padahal jawa separuh kemelayuan jerkkk. ehhh tak payah 'jerkkk' sangat laaa. nampak benor rempitzzzz nyee. okayy, oleh sebab mood tiba-tiba okay sebab kat luar mendung berarak, kemerepekkan aku untuk pendahuluan sudah tersasar. 
motippp? 
tak doqq motipp sebonarnyaa.

Oleh sebab aku just tetiba datang idea tajuk yang nak aku bentangkan kat atas tu, so aku nak share apa yang aku rasa sebagai anak perempuan tunggal dalam adik-beradik aku. apa yang best then apa yang tak best nyee ok :) takk, mende ni just sharing & sesaje je sebab ada mood plak arini. almaklumlah, harini aku tengah monteng kerja *opsss terberitahu plakkk -___-" HEHEHE

so, lets chekidaut ! tehhee :D




YANG SERONOKNYA !

  • Bebarang perempuan semua aku boleh dapat. tak payah share-share dengan adik-beradik lain. 
  • Bilik tidur aku boleh tidur sesorang. aku punya sorang je. aku lah yang aturkan semua apa yang aku nak. orang lain nak tumpang tidur just member-member yang datang tumpang tidur je.hehehe
  • baju pun tak payah nak berebut dah sah memang aku punya sorang. tak kan adik beradik aku yang lain nak pakai kain plak -___-"


YANG TAK SYOK !

  • Banyak yang tak syoknya -_-"
  • Tak ada kawan nak cerita pasal masalah peribadi sebab bukan semua cerita boleh cerita dgn parents.
  • Tak ada geng masa kenduri. mak mesti dengan makcik-makcik geng mak-mak. haku? kalau ada kakak or adik perempuan, at least aku boleh berkepit dengan dia.
  • Barang-barang aku tak pakai ni tak de sape aku nak nurunkan. tak kan nak bagi adik lelaki aku yang 2 ketol tu.
  • Semua kerja tak ada sapa nak tolong. at least kalau ade kakak/adik perempuan, boleh gilir-gilir 'harini kau sapu sampah, aku mop lantai. esok kau mop, aku plak sapu sampah'. ni semua mende nak buat serentak. mak kompem la ada kerja lain. nak mintak adik lelaki aku yang jantan-jantan tu kemain berat bontot. suruh basuh pinggan pun kena herdik dulu. nak ngajo kemain susah.
  • tak ada geng nak gadoh mulut. kalau dengan mak kunk jadi kuangjak plak.
  • tak ada sape-sape yang nak share info fesyen or cara pakai shawl. dulu kat poli suka carik kawan yang minat fesyen shawl. wakakkaaa
  • kesimpulannya, see ! banyak yang tak syiokk kan? -___-

*Whatever pun keadaan aku, aku bersyukur dan happy sebab ada family yang sempurna. Abah, Mak, Along, Mirol, Arep. Alhamdulillah :)


Orang kata la, anak perempuan sorang ni mesti manja. hahaha sumpah, aku bukan jenis manja dengan parents. garang dan cepat melenting tu mmg sifat aku. tengok muka ni, garang kan? garang kan? grrrrrr


Bye! :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

1 comment:

Tinggalkan komen anda kalau sudi yea :)

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen